Почина дългогодишният преподавател и бивш декан на Историческия факултет на Софийският

...
Почина дългогодишният преподавател и бивш декан на Историческия факултет на Софийският
Коментари Харесай

Почина бивш декан в Софийския университет

Почина дългогодишният учител и някогашен декан на Историческия факултет на Софийският университет " Св. Климент Охридски “ проф. доктор Тодор Попнеделев. Това оповестиха от Алма матер.  

 

Проф. доктор Тодор Попнеделев е изчерпателен откривател и един от дребното учени в страната, които се занимават професионално с българска, балканска и международна историография. Със своите научни писания той изпъква като водещ експерт в тази област.

От 1990 година проф. Тодор Попнеделев намира преподавателско и научно занятие в Софийския университет, като минава поредно през всяко академично ходило.

През годините проф. Тодор Попнеделев заема позиции в редица университетски органи на ръководство и научни организации. От 2007 до 2015 година е заместник-декан на Историческия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски “, а в интервала 2015 ­– 2019 година е негов декан. Дългогодишен представител е на Историческия факултет в Академичния съвет и Общото заседание на Университета. През 2013 година проф. Попнеделев става основател на Международната асоциация по българистика и е в основата на извършения през същата година Трети интернационален конгрес по българистика – един от най-крупните научни конгреси, извършени в България през последните тридесет години. С отчети и научни известия е взел участие в над 40 разнообразни национални и интернационалните конгреси (конференции, симпозиуми, конгреси).

Проф. Тодор Попнеделев бе напълно отдаден на Университета, привързан към работата със студентите и безрезервен към сътрудниците си. Напусна ни един добър човек!

Академичната общественост на Софийския университет " Св. Климент Охридски “ изрази бездънен реверанс пред паметта му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР